Bahan isian yang saya gunakan adalah sama dengan Resoles isi Ragout. Hanya saja untuk lapisan luar ditambah dengan kentang.
Bahan Isi: Lihat isian resoles ragout
Bahan untuk kentang nya:
- Kentang (di iris lingkaran tipis )
- Garam
- Merica
- Pala
Bahan untuk lapisan luar: sama dengan resoles yaitu tepung roti dan telor untuk celupan
Cara membuat:
- Buat bahan ragout ayam (isian) terlebih dahulu
- Goreng kentang dan haluskan , tambahkan semua bumbu
- Bentuk bulatan dan pipihkan lalu beri isi ragout ayam. Bulatkan lagi
- Celup dalam telur (kocok terlebih dahulu) baru kemudian celup dalam tepung roti
- Goreng kecoklatan
- Sajikan
The method to make croquette is almost the same as Indonesian Resoles. The different is only on the skin, as for croquette we use potato as the skin.
Ingredient for filling (I call it Ragout) : please see Resoles Ragout from my previous recipe
Ingredients for the skin (made from potato:
- Potato (about 500 gr)
- Salt to taste
- Pepper powder as desire
- Nutmeg powder as desire
Ingredients for outer skin is the same as Resoles (which are egg and bread crumb)
Directions:
- First, we make the filling (ragout), set aside
- Then slice potato then deep fried and mashed
- Form into a ball and flatten it then put the filling inside and roll it into a ball shape again
- Deep into beaten egg and roll into the bread crumb
- Fried until golden brown
- Ready to serve
Tidak ada komentar:
Posting Komentar