Senin, 29 Maret 2010

Tahu Susur / Tahu Isi (Fried Bean Curd with Filling)

Tahu Isi ini sering disebut tahu susur di Semarang. Isi nya biasa berupa sayur atau rebung. Masing-masing mempunyai rasa yang berbeda. Dan kali ini yang saya buat adalah tahu isi sayur.

Fried Bean Curd with Filling is my home town food (Indonesia-Semarang city). It is simple but nice. There are two type of filling: filled with bean sprout, carrot and cabbage or filled with bamboo shoot. Both are nice.

Bahan-bahan:
  • 8 buah tahu pong
  • 2 buah wortel (potong seperti bentuk korek api)
  • 1/4 buah kubis / kol (potong halus)
  • 1/2 cup taoge
  • 1 siung bawang putih (cacah)
  • garam secukupnya
  • tepung terigu dicairkan dengan air
Ingredients:
  • 8 pcs of fried bean curd (the one with whole in the middle)
  • 2 pcs of carrots
  • 1/4 of whole cabbage (shredded or thinly sliced)
  • 1/2 cup of bean sprout
  • 1 pc of garlic (minced)
  • salt to taste
  • plain flour dilute with water for coating

Cara membuat:
  1. Dengan sedikit minyak tumis bawang putih dan segera tambahkan wortel, kol dan taoge. Beri garam secukupnya.
  2. Setelah semua sayuran matang segera angkat.
  3. Tahu pong di belah bagian tepinya
  4. Isi sayuran ke dalam tahu
  5. Celupkan dalam tepung terigu yang telah dicairkan dengan air
  6. Goreng hingga matang.
Directions:
  1. Stir fry garlic with a little bit of oil then add carrot, cabbage and bean sprout. Do not forget to add salt as desire.
  2. Set aside immediately once the vegetables are cooked.
  3. In the mean time, cut fried bean curd in the middle (make a pocket on it).
  4. Fill in 1-2 tbs of filling into bean curd pocket
  5. Dip into the flour (that already diluted with water)
  6. Deep fry till golden brown.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...